WPC MATERÁL

Ekologické a elegantné: Vylepšite svoj vonkajší priestor s WPC materálom od WoodPlast.

Hľadáte možnosť, ako obnoviť svoj vonkajší priestor pomocou odolného a udržateľného riešenia?

Nehľadajte nič iné ako WPC materiál!

~ Čo je WPC materál?

WPC alebo Wood Plastic Composite je revolučný materiál, ktorý spája krásu prírodného dreva s odolnosťou a nenáročnou údržbou plastu. Je vyrobený zo zmesi skutočných drevených vlákien a recyklovaného plastu, čím vytvára ekologickú alternatívu k tradičným dreveným doskám.

Výhody WPC materiálu:

  • Udržateľnosť: WPC materiál je šetrný k životnému prostrediu. Využíva recyklované materiály, čím sa znižuje dopyt po pôvodnom dreve a plaste. Rozhodnutím sa pre WPC prispievate k ochrane prírodných zdrojov a podporujete ekologickejšiu budúcnosť.

  • Trvanlivosť: S WPC materiálom nemusíte robiť kompromisy v oblasti pevnosti a odolnosti. Kombinácia drevených vlákien a plastu vytvára robustný materiál, ktorý odoláva poveternostným vplyvom, nevybledne a vydrží intenzívnu pešiu prevádzku.

  • Nenáročná údržba: Rozlúčte sa s časovo náročnou údržbou! WPC materiál v porovnaní s tradičným dreveným materiálom vyžadujú minimálnu údržbu. Odoláva hnilobe, deformácii a štiepeniu, čím sa eliminuje potreba farbenia, tmelenia alebo brúsenia.

  • Bezpečnosť: WPC materiál je protišmykový a poskytujú bezpečnú oporu aj za mokra. Vďaka tomu je ideálna pre bazény, záhrady alebo akékoľvek vonkajšie priestory, kde je bezpečnosť prioritou.

  • Estetika: Vychutnajte si nadčasovú krásu prírodného dreva s materiálom WPC. Dodáva sa v rôznych farbách, čo vám umožní vytvoriť úžasný vonkajší priestor, ktorý zodpovedá vášmu štýlu a zvýrazní celkový vzhľad vášho domova.

U nás iba najvyššia kvalita

Po dlhoročných skúsenostiach s WPC materiálom ponúkame len dvojvrstvové 3D kompozitné dosky, ktoré majú nulovú nasiakavosť, čiže nevznikajú na nich mastné fľaky ani po vyliatí červeného vína.

Pre terasu, či fasádu z WPC je dôležitá aj kvalita spojovacieho materiálu, hlavne klipov, pomocou ktorých sa upevňujú terasové dosky o konštrukciu. V našej spoločnosti ponúkame len to najlepšie a preto používame klipy a skrutky z nehrdzavejúcej ocele.

Fóliované dosky obojstranný vzor dreva (jedina firma na SR)

Naša spoločnosť ako jediná na Slovensku ponuka terasové dosky, ktoré sú foliované a majú obojstranývzor dreva. Výhoda je predovšetkým pri plotoch, kde dosku vidno obojstranne alebo pri terase, keď sa poškodí jedna strana ľahko dosku otočíte a využijete druhú stranu dosky. Takúto dosku nemá žiadna firma na Slovensku len my.

WPC dosky majú farebnú stálosť 20 rokov a sú ekologickým výrobkom. Pri znečistení od prachu alebo bežnej špiny stačí len opláchnuť vodou alebo počkať na dážď. 

Dvojvrstvová ochranná fólia

Fóliovaná kompozitná palubovka má "kryt", ktorý poskytuje dodatočnú ochranu pred živlami a každodenným životom, zatiaľ čo fóliovaný povrch je vyrobený z viacúčelového plastu s vonkajším plášťom z plastu, ktorý dosku úplne zapuzdrí do nepriepustnej vrstvy - ochrany pred poškriabaním, škvrnám a vyblednutiu. Kompozitná podlahová krytina s fóliou je šikovný spôsob, ako získať skvelo vyzerajúcu dosku s dlhou životnosťou. Štít a jadro sú vytláčané súčastne, takže neexistujú žiadne lepidlá ani chemikálie, ktoré by boli škodlivé pre životné prostredie.

Hliniková konštrukcia


Naša spoločnosť používa pri realizáciách len podkladové hliníkové hranoly, čiže naša konštrukcia má životnosť viac ako 50 rokov. Hliník je oveľa pevnejší ako plastový hranol, ktorý používa konkurencia. Gumené tlmacie a narovnávacie podložky sú tiež u nás samozrejmosťou. 

WPC dosky možete využiť na

  • terasy a podlahy pri bazénoch
  • obklady fasád a betonových múrov
  • ploty a brány
  • rôzne doplnky ako kvetináče, lavičky…

Technické infomácie o našich produktoch

  • Reálna, prírodná imitácia dreva
  • Materiál: 50% dreva, 30% HDPE (tvrdený polyetylén) a 20% aditíva
  • Odolné voči škvrnám, plesniam a vyblednutiu
  • Moderný obojstranný 3D vzhľad dreva
  • Fóliované dosky 2 vrstvové
  • Vodoodolný a odolný proti vlhkosti drevokaznému hmyzu
  • Vynikajúca odolnosť voči poveternostným podmienkam (-40 až 60 stupnov)
  • UV stabilné
  • Jednoduchá inštalácia a nenáročná údržba
  • Roztiažnosť 2mm/1bm
  •  Protišmykové 
  • Prečo WPC materiál

     Výhody drevoplastových kompozitných terás

    1.Drevoplastové kompozitné palubovky sú vodotesné a odolné voči vlhkosti. Problém, že drevené výrobky ľahko hnijú, expandujú a deformujú sa po absorpcii vlhkosti vo vlhkom a viacvodnom prostredí, možno využiť v prostredí, kde nie je možné použiť tradičné drevené výrobky.

    2. WPC zabraňuje hmyzu, termitom, účinne eliminuje hmyz  a predĺženie životnosti.

    3. Je pestrý a má na výber veľké množstvo farieb. Má prirodzený pocit dreva aj textúru dreva

    4. Silná plasticita, môže byť veľmi jednoduché dosiahnuť personalizované modelovanie, plne odrážať štýl osobnosti.

    5. Vysoká ochrana životného prostredia, bez znečistenia a recyklovateľné. Výrobok neobsahuje benzén a obsah formaldehydu je 0

    6. Dobrá opracovateľnosť, možno píliť, vŕtať. 

    7. Inštalácia je jednoduchá a pohodlná, nie je potrebná zložitá stavebná technológia a šetrí sa čas inštalácie a náklady. 

    8. Nie je potrebná oprava a údržba, ľahko sa čistí, šetrí neskoršie náklady na opravu a údržbu. Nevýhoda dreva kvôli vlastnostiam samotného dreva, bude mať určité praskanie a deformácie, drevoplast tieto dva nedostatky nemá.

    Drevoplastové kompozitné dosky

    Drevené plastové kompozitné dosky sú atraktívnym a spoľahlivým riešením terasy, ktoré odolá skúške času. Každý kus je bez uzlov a má rovnakú veľkosť, farbu a dĺžku. Drevoplastové kompozitné palubovky vyzerajú a ovládajú sa ako drevo, ale majú trvanlivosť plastov a sú ošetrené UV žiarením, aby vydržali. Z čoho sa WPC skladá a ako sa vyrába? WPC sa skladá z 50 % odpadového dreva , 30 % odpadového plastu termoplastickej živice a 20% aditíva. Odpadové drevo sa získava z demolácií, drevárskych závodov, tovární, obchodov s drevom a iných zdrojov využívajúcich drevo ako základnú surovinu pri výrobe tovaru. Odpadové drevo sa získava a melie na stovky mikrónov a potom sa mieša a miesi s odpadovým plastom. Výsledná WPC zmes sa vytláča teplom cez na mieru vyrobené formy a ihneď potom sa ochladí vodou.

    Kvalita drevoplastových kompozitných terás? Vďaka ochrannej povrchovej vrstve sú produkty WPC vysoko odolné voči vode a odolávajú korózii spôsobenej baktériami a škodám spôsobeným hmyzom a termitmi . Výrobný proces WPC prináša to najlepšie z efektívneho využitia odpadového dreva a odpadových plastov, výsledkom čoho je ekologický a mimoriadne všestranný stavebný materiál.

    Drevoplastové kompozitné palubovky sú šetrné k životnému prostrediu, pretože sú vyrobené z odpadových produktov a recyklovaných materiálov. Preto je výroba WPC v porovnaní s ťažbou, odlupovaním a ťažbou prírodného dreva ekologickejšia. Hoci energia vyrobená a použitá pri výrobe WPC má za následok určité množstvo emisií C02, takéto emisie sú minimalizované čistením výfukových plynov, čím sa minimalizuje negatívny dopad na životné prostredie. Pretože proces extrúzie umožňuje takmer úplné využitie materiálu, nevzniká takmer žiadny odpad recyklovaných vstupných materiálov používaných pri výrobe WPC.

    Vizualizácie

    Neviete si predstaviť svoj dom alebo priestor obložený lamelami a váhate kam obklad umiestniť?

    Radi vám pomôžeme. 

    Neváhajte nás kontaktovať na email: vzorky@woodplast.sk

    Druhy podkladov pod WPC terasu

    1. Betónový podklad

    2. Makadám a betónové kocky

    3. Betónové pásy

    4. Železná konštrukcia

    Otázky a odpovede

    1. O koľko cm by som mal voliť menšie zateplenie ak chcem aby fasádny obklad bol zarovno s fasádou? 

    Na mieste, kde budete chcieť dávať lamelový obklad je potrebné dať o 5 cm menšie zateplenie.

    2. Akú najideálnejšiu výšku mám nechať na pokládku terasy?

    Najideálnejšou výškou je 5 cm, vieme sa dostať až do výšky 40 cm za použitia teleskopický terčov. Čím je vyššia výška, tým je vyššia aj cena.

    3. Kde sa môžem informovať ohľadom produktov a ich dostupnosti?

    V prípade, že potrebujete poradiť s výberom produktu alebo máte otázky ohľadom najlepšieho technického riešenia, kontaktujte nás vyplnením formuláru, e-mailom alebo telefonicky v sekcii kontakt alebo cez sociálne siete. 

    4. Môžem si rezervovať tovar a osobne vyzvihnúť? 

    Tovar si môžete rezerovať mi vám ho podľa dohodnutých zormerov nachystáme na adrese Hájniky 1614, 962 31 Sliač - Hájniky.

    5. Kde je možnosť dosky vidieť?

    Radi vás privítame v našich priestoroch na adrese Hájniky 1614, 962 31 Sliač - Hájniky alebo Južná trieda 66, Košice 040 01.

    Pretože každý zákazník je pre nás výnimočný ponúkame nezáväzné stretnutie, ktoré si môžete dohodnúť na presný čas. Neváhajte nás kontaktovať:  tel. čísle: +421 910 908 987, emailom: predaj@woodplast.sk alebo nám napíšte na Instagram, Facebook, WhatsApp.